Hoe moet je met stokjes eten?

Met stokjes eten. 

Eten met eetstokjes is net zo makkelijk als met bestek, mits je de techniek weet en het onder de knie hebt. Vooral met de komst van Sushi restaurants, waar de tafels al standaard zijn opgedekt met stokjes, lopen veel mensen tegen de vraagstuk hoe je nou met stokjes moet eten.  

Ontstaan

Volgens het meest geloofwaardige verhaal komt het gebruik van stokjes oorspronkelijk van zo’n 5.000 jaar geleden. Takjes van bomen werden gebruikt om vlees, dat te heet was om met je handen te pakken, van het vuur te pakken. 

Ook was er vroeger helemaal geen mes meer nodig aan tafel, het vlees werd van te voren al in stukjes gesneden dit om praktische reden aangezien kleine stukjes vlees sneller gaar werd dan een groot lap vlees. 

Techniek

Iedereen die met stokjes eet doet het op haar eigen manier. Kijk voor jezelf ook wat voor jou het prettigste werkt. Je leert immers het snelst wanneer je het veel doet.

  1. Leg het eerste stokje in de begin positie: Tussen je duim en wijsvinger met het midden van je stokje rustend op je middelvinger. 
  2. Leg nu de tweede stokje parallel en klem met je duim tegen je wijsvinger.
  3. Als het goed is zou je nu met de wijsvinger kunnen bewegen en zo eten kunnen oppakken en vastklemmen tussen je stokjes. 

Wist je dat…..

Dat elke jaar 20 miljoen bomen worden gekapt voor het produceren van eetstokjes? Denk maar aan al de eetstokjes die bij sushirestaurants worden ingekocht en weggegeven.

Als je wilt afvallen het wordt aangeraden om met stokjes te eten? Je bent namelijk langer bezig met het eten waardoor sneller bewust bent wanneer je vol zit en zo dus minder eet. Ook helpt het om te eten van kleinere bordjes, hierdoor verminder je de kans om te veel eten op te scheppen.