A must try; Tsingtao beer!

Als een echte bierliefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk verschillende soorten bier proeven. Durven jullie je ook te wagen aan een Chinees biertje?

Ontstaan 

Het bier is vernoemd naar een grote stad in China, Tsingtao, ook wel geschreven als Qingdao. Het waren niet de Chinezen zelf die de bierbrouwerij zijn begonnen. Vanaf 1879 was de stad Tsingtao een duitse kolonie. De Duiters hadden behoefte aan een goed biertje waardoor ze in 1903 een bier brouwerij hebben gebouwd. 

De Duitsers konden niet lang van de brouwerij profiteren, in de Eerste Wereldoorlog werd de stad overgenomen door de Japanners. Pas in 1945 kwam de stad weer in handen van de Chinezen. De bier brouwerij werd in 1990 geprivatiseerd en werd later samengevoegd met drie andere bierbrouwerijen en zijn met z’n alle verder gegaan onder de naam: ‘’Tsingtao Brewery Company Limited’’. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog actief onder deze naam. 

Ingrediënten 

Vooral Aziatische bierbrouwers gebruiken rijst in het brouwproces, ook in het Tsingtao beer. Rijst wordt voornamelijk gebruikt omdat het goedkoop is, ook heeft het geen nadelig effect op de smaak. Het bier bestaat voornamelijk uit mineraalwater uit het Laoshan-gebergte. 

Smaak

Tsingtao beer is een pilsener waarbij een lage gisting techniek is gebruikt. De kleur van het bier is blond en bevat 4,7% alcohol. Men zou de smaak omschrijven als licht moutig en bruisend met een vleugje zoete noten. 

U kunt het Tsingtao bier het beste combineren bij de kruidige Chinese keuken. Ook gaat het goed samen met Sushi door de lichte smaak van het bier.